Geavanceerde technieken

Wij werken met CEREC

Dit is een computer met een driedimensionale camera. Daarmee wordt een serie opnames gemaakt van een behandeld element. Er hoeft geen afdruk gemaakt te worden. Op de computer komt een 3D plaatje te staan van het element en zijn buren. Annet ontwerpt vervolgens ( b.v.) een kroon op dit plaatje, dit ontwerp wordt naar een slijprobot gestuurd en die slijpt uit een blokje porselein een fraaie, voor 100% passende kroon. Tenslotte wordt de geslepen kroon bijgekleurd en afgebakken in een porseleinoven.

Het grote voordeel van de Cerec techniek is dat de kroon dezelfde dag geplaatst wordt en je niet nog 14 dagen met een noodkroon hoeft te lopen.

Ook beschikken wij over een TRIOS SCANNER die ons in staat stelt de hele mond on enkele minuten te scannen en dit op de computer te tonen. Daarmee kunnen scans gemaakt worden voor b.v. grote bruggen en ook voor kronen op implantaten.

Dan is er nog de LASER

Met de laser worden tandvleescorrecties uitgevoerd, wonden behandeld en wortelkanalen gesteriliseerd tijdens een zenuwbehandeling.  Het "boren met de laser" staat nog teveel in de kinderschoenen. Daar wagen we onze patiënten nog niet aan.

Voor nabehandeling van wonden waarin ontstekingen aanwezig zijn, gebruiken wij ook een OZON APPARAAT. De wond wordt dan helemaal schoon en de kans op naklachten is daardoor enorm afgenomen. Wij kunnen hierdoor het voorschrijven van antibiotica drastisch verminderen.

En de DIGITALE RÖNTGEN

Al sinds vele jaren werken wij met digitale röntgen. Bij deze techniek is er veel minder straling nodig om een goede x-foto te maken. Het is veiliger , beter voor het milieu en sneller. Binnen 5 seconden staat de foto op het scherm.

Op het gebied van kroon en brugwerk, protheses, implantologie (de suprastructuren)  en ook bij het "gewone vullinkje" wordt door ons en onze technici gewerkt met de nieuwste en meest geavanceerde materialen en technieken.

U bent ook technisch gezien in goede handen.